IMG_4601-bewerkt`.png

Van schets tot steen

In 1872 werden in opdracht van heer Lecomte de allereerste plannen opgesteld voor de bouw van een gebouw dat één van Kortrijks mooiste herenhuizen zou blijken te zijn. 

 

In 1874 werd dit realiteit. Er werd een onderkelderd neoclassicistisch herenhuis  opgetrokken van vier traveeën en drie bouwlagen. De opvallende voorgevel wordt gesierd door een rondboogdeur bekroond met balkon met een smeedijzeren hek.

Verder valt meteen de bepleisterde lijstgevel op met imitatiebanden op de begane grond, arduinen plint en treden voor de inkom. Fascesmotief van deuromlijsting, consoles van lekdrempels op bovenverdieping en consoles van kroonlijst. Steekbogige vensters in vlakke omlijsting op begane grond met geriemde omlijsting diamantkopsluitsteen voor de bovenvensters met T-ramen. 

Al bij al, een onafwijsbare uitnodiging om het interieur te gaan bekijken.

Van neo-Lodewijk XVI tot neorenaissance

Eens we binnen zijn ontdekken we dit deels gaaf bewaard eclectisch interieur met rechts een enfilade van salon, eetkamer, wintertuin en de eerste keuken.

 

Het salon werd ontworpen in neo-Lodewijk XVI-stijl, prachtige dubbele deuren verschaffen ons toegang tot de eetkamer met neorenaissance elementen.

 

Op het moment waarop je jezelf wijsmaakt dat de woning onmogelijk opvallender zou kunnen worden, verwelkomen we je in de ongeziene wintertuin. De ruimte is afgewerkt met rotsformaties in stucwerk voorzien van plantenbekkens en zenitale verlichting van glas-in-lood. Voor degene die alsnog niet onder de indruk zouden zijn werd de vloerpartij afgewerkt met mozaïeken betegeling. Verder is er op het gelijkvloers eveneens een keuken voorzien die ons toegang verschaft tot de stadstuin.

IMG_4848-HDR.jpg
IMG_4751.jpg

Miljoenen details

De traphal is voorzien van een marmeren vloer en dito lambrisering. De houten slingertrap begeleidt ons naar de andere verdiepingen.

De eerste verdieping is voorzien van de tweede leefruimte, een badkamer, slaapkamer en keuken. In elke hoek blijven we prachtige details terug vinden.

Nemen we dezelfde centrale trap nog een verdieping hoger, komen we terecht op de verdieping met de rest van de slaapkamers. Welgeteld drie ruime slaapkamers. 

Op de hoogste verdieping is de woning voorzien van een bijzonder ruime zolder.

Onder de grond geven we u nog de allerlaatste troef. De woning is voorzien van een ruime kelder die plaats biedt voor duizenden flessen wijn.

Website ontworpen in opdracht van Leonards Immobiliën.

BIV 512825

Fotografie: Arno Verougstraete

Gratis schatting van uw woning in Kortrijk of omstreken? www.leonards.be